Paraden > Orientering > Aktuellt > Fin 5 i Lojo

Fin 5 i Lojo

Dag 5, 16.7

Lördagen bjöd på växlande väder men uppehåll på eftermiddagen så tältet kunde tas ned utan större problem.

Christoffer höll på att riva sista kontrollen när han och Joachim spurtade samtidigt mot mål på det leriga upploppet. Joachim fortsatt sin jämna serie med en 24. plats. Sammanlagt var han 22. och bästa FSO:are sammanlagt. Tidigare placeringar var ju 26., 23., 31. och 26. Christoffer blev 11. och klättrade upp ett par placeringar sammanlagt till 29. med vilken han var tredje bästa FSO:are. Hans tidigare placeringar var 23., 54., 11. och 13.

Alf placerade sig 11. i den sista tävlingen och klättrade upp till 9. sammanlagt. Hans placeringar i de tidigare resultaten var 10., 7., 20. och 12.

Dag 4, 15.7

Rätt fuktigt i luften i Lojo i dag och långa köer i busstrafiken.

Alf hade endast en bom i dag och blev 12. Han ligger 11 sammanlagt med möjligheter att avancera. Nedan spurtar han in mot målet från sista kontrollen.

Dag 3, 14.7

Tävlingarna fortsatte vid Kisakallio idrottsinstitut norr om Lojo. Tävlingscentralen har en fin utsikt över vatten men är lite opraktisk eftersom området är väldigt kuperat. Alla deltagare skall också transporteras med buss de fyra sista kilometrarna - en operation som fungerade bättre än väntat.

Alf gjorde två större bommar, blev 20. och föll ner till elfte placering sammanlagt. Christoffer blev 11. och Joachim 31. Joachim är nu 24. sammanlagt och Christoffer, som steg 16 placeringar idag, är 36.

Dag 2, 12.7

Regnet kom med besked natten till tisdag men under tävlingen höll det upp fram till dess tältet skulle rivas - typiskt! Bilden nedan är en översikt över tävlingscentralen tagen från kanten av gårdagens terräng över TC upp mot dagens upplopp (den gröna åkerremsan mitt i bilden).

Terrängen var inte lika kuperad som på måndagen men med många småskurna berg och gått om grönt mellan och runt dem så det var lätt att tappa kartkontakten och göra parallellfel. Alf fortsatte dock med sin noggranna orientering och placerade sig som sjua. Han var 10. i första deltävlingen och är nu sexa sammanlagt med drygt 4 minuter upp till tredje plats! Tävlingarna fortsätter torsdag - lördag i terrängen kring Kisakallio och Alf hoppas på fortsatt krävande orientering.

Dag 1, 11.7

Falkens "fena" åkte direkt från segerrika Tusby till Fin-5 i Lojo. Nedan fladdrar den framför orienterarnas nya föreningstält. Värmen och solen följde också med till Lojo så den skugga tältet gav var välkommen. Regnet som utlovas till tisdagen så då får vi se hur tältet fungerar i de förhållandena.

I den första deltävlingen var Christoffer och Joachim jämna i H16 Elit med Christoffer 40 sekunder före. Bägge undgick större bommar men den väldigt kuperade och detaljerade terrängen medförde en del mindre krokar. Bland FSO-arna ligger de först (23. och 26 av 61 startande).